Old beast I found...Orange Matamp ORST?

Maybe someone can help you date your Orange Amplifier?

Moderator: bclaire

bclaire
Forum Moderator
Posts: 17654
Joined: Thu May 02, 2002 9:19 pm
Location: Outside Boston MA, USA
Contact:

Re: Old beast I found...Orange Matamp ORST?

Post by bclaire » Sat May 18, 2019 3:14 pm

Phlowen wrote:
Fri May 17, 2019 3:29 pm
Billy, you're probably already aware, but it looks like something is up with your theallens.theallens.com site as I can't reach it and none of the images in this thread are showing up. I'd sure like to see them, though!
Weird. Others can see them, right?

LD50
Tiny Terror
Posts: 88
Joined: Thu May 19, 2016 8:35 pm

Re: Old beast I found...Orange Matamp ORST?

Post by LD50 » Sat May 18, 2019 3:22 pm

bclaire wrote:
Sat May 18, 2019 3:14 pm
Phlowen wrote:
Fri May 17, 2019 3:29 pm
Billy, you're probably already aware, but it looks like something is up with your theallens.theallens.com site as I can't reach it and none of the images in this thread are showing up. I'd sure like to see them, though!
Weird. Others can see them, right?
Yes.

Phlowen
Rocker
Posts: 263
Joined: Fri May 23, 2014 1:27 pm
Location: Denver, CO - USA

Re: Old beast I found...Orange Matamp ORST?

Post by Phlowen » Mon May 20, 2019 2:06 pm

Ah, seems it's my VPN. I was getting a 404 error until I shut it off. Pictures come through without any fuss. Sorry for raising a flag when the issue was completely on my end.

Cheers!
RV 50 MKI | TH30 | RV 50 MKIII
G&L Tele (ASAT Classic) | Musicman Bongo 5
Anesthesia - Post-Rock/Ambient band - anesthesiaproject.com

bclaire
Forum Moderator
Posts: 17654
Joined: Thu May 02, 2002 9:19 pm
Location: Outside Boston MA, USA
Contact:

Re: Old beast I found...Orange Matamp ORST?

Post by bclaire » Mon May 20, 2019 4:57 pm

Phlowen wrote:
Mon May 20, 2019 2:06 pm
Ah, seems it's my VPN. I was getting a 404 error until I shut it off. Pictures come through without any fuss. Sorry for raising a flag when the issue was completely on my end.

Cheers!
That's ok, but I was having an issue like that, too, and I don't use a vpn!

LD50
Tiny Terror
Posts: 88
Joined: Thu May 19, 2016 8:35 pm

Re: Old beast I found...Orange Matamp ORST?

Post by LD50 » Sat Jun 22, 2019 8:22 am

UPDATE:
Sam and I came to an agreement on price and the amp has been with me a few days.
It needed a good scrub and freshen up.
Good new is there were no melted wires and most of it is original, including two nice Mullard ECC83s. The chassis corner straightened easily and I had to drill and bolt the weld with a couple of 6BAs rather than lose all the paint. I had a lamp cover already and had a new panel made up. Had to superglue the big paint flakes down but it is stable now. The chassis brackets have their captive nuts rattling around loose.
Faults so far: signs of arcing between HT and heater on one of the octals, a couple of 100k cc resistors replacing a 220k on the loop. That gaffa tape was two 16uF 450v in series on the PI.
Now I need to whip the big electrolytic cans out, warm them up, dry them off (bit like old honey in a jar) and try a reform them back to spec, replace the odd resistors and the socket. Then I will do running tests.
Then I will post some pics and maybe some clips. Shame I have to work this weekend and off to Dublin next week.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest