Orange Crush PiX 12L not working

Orange Amps Technical Q&A's

Moderator: bclaire

Post Reply
masyraf
New Member
Posts: 1
Joined: Thu Sep 06, 2018 4:49 pm

Orange Crush PiX 12L not working

Post by masyraf » Thu Sep 06, 2018 5:05 pm

Its been a long time since I've used this amp. I put it under my table all this time. The last time I used it was working fine. Now it doesn't work properly. I can turn it on, the led lights up but no sound. But if I cranked the volume, gain and overdrive to max, there is sound when I strum the guitar. But its just a sound, not the sound of the notes that I played. And its not a humming or buzzing sound. It sounds like a guitar being strum in a low volume, but doesn't correspond to the chords or notes that I played. When I plugged in a headphone however, there's no sound, not even if I cranked everything to max. I checked the fuse, checked the components, nothing burnt. Warranty already expired 2 years ago. Any ideas on how to fix it?

Jondog
Duke of Orange
Posts: 7116
Joined: Thu Aug 21, 2008 12:16 pm
Location: Ontario, Canada

Re: Orange Crush PiX 12L not working

Post by Jondog » Fri Sep 07, 2018 7:24 pm

Is it possible it was stored in a humid environment?
Image

Les Paul Lover
Duke of Orange
Posts: 6760
Joined: Tue Aug 18, 2009 9:08 am
Location: Derby, England

Re: Orange Crush PiX 12L not working

Post by Les Paul Lover » Sat Sep 08, 2018 8:17 pm

Are you sure your guitar or cable isn't the issue?

Can you try another guitar / cable with the amp, or can you get sound of the same guitar / cable with another amp?
Ant

Orange Gear: RV50 MKI, R30, AD15, AD5, PPC212
Past Orange: Orange AD30TC Combo, Tiny Terror

Guitars: Gibson Les Paul Standard Faded, Vigier Expert Retro 54, Gibson SG 70s Tribute, Aria Pro II RS X80, G&L ASAT Special Tribute

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests