1 valve glowing 90s Orange OTR

Orange Amps Technical Q&A's

Moderator: bclaire

Post Reply
Orange OTR120
New Member
Posts: 2
Joined: Sun Sep 17, 2017 9:16 am

1 valve glowing 90s Orange OTR

Post by Orange OTR120 » Sun Sep 17, 2017 9:26 am

My amp died last night 😣 it's a 90s OTR120 combo

Complete volume loss and no glow in 3x power tubes

Any ideas what might be the cause? I want to cry

Jondog
Duke of Orange
Posts: 6421
Joined: Thu Aug 21, 2008 12:16 pm
Location: Ontario, Canada

Re: 1 valve glowing 90s Orange OTR

Post by Jondog » Sun Sep 17, 2017 10:48 am

Bad tubes?
Image

Orange OTR120
New Member
Posts: 2
Joined: Sun Sep 17, 2017 9:16 am

Re: 1 valve glowing 90s Orange OTR

Post by Orange OTR120 » Sun Sep 17, 2017 11:08 am

I hope so.

They were replaced about 4 months ago and it's not been heavily gigged or anything.

I always assume the worst with this amp, had to have a new transformer in May, valve socket damaged, damp, chassis rusted, damaged speaker coil, over heating and it stank.

Thanks and here's to hoping it's that simple!

bclaire
Forum Moderator
Posts: 17028
Joined: Thu May 02, 2002 9:19 pm
Location: Outside Boston MA, USA
Contact:

Re: 1 valve glowing 90s Orange OTR

Post by bclaire » Sun Sep 17, 2017 2:40 pm

I'd have a tech go through it all. Clean and re-tension tube sockets, which could be oxidized if you're saying the amp was damp/ rusty, etc.

Could be tubes, could be not getting the connection they need.

Gladmarr
Orange Master
Posts: 1521
Joined: Tue Dec 31, 2002 4:58 am
Location: Feenix, AZ, USA
Contact:

Re: 1 valve glowing 90s Orange OTR

Post by Gladmarr » Sun Sep 17, 2017 2:53 pm

How is the amp damp? Is it makin its own juices? Was it left somewhere damp? What killed the transformer? Does the wiring inside look okay, or does it look messed with?

Jondog
Duke of Orange
Posts: 6421
Joined: Thu Aug 21, 2008 12:16 pm
Location: Ontario, Canada

Re: 1 valve glowing 90s Orange OTR

Post by Jondog » Sun Sep 17, 2017 5:18 pm

Orange OTR120 wrote:
Sun Sep 17, 2017 11:08 am
I hope so.

They were replaced about 4 months ago and it's not been heavily gigged or anything.

I always assume the worst with this amp, had to have a new transformer in May, valve socket damaged, damp, chassis rusted, damaged speaker coil, over heating and it stank.

Thanks and here's to hoping it's that simple!
I think it needs a good going over
Image

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests