sovtek rectifier issue

Orange Amps Technical Q&A's

Moderator: bclaire

Post Reply
dodomoon78
New Member
Posts: 1
Joined: Thu Oct 22, 2015 8:01 pm

sovtek rectifier issue

Post by dodomoon78 » Wed Jul 11, 2018 9:16 am

Hello!
I've got a orange ad30tc from 2006, I decided to change my sovteck rectifier with a new one, but I've bought 2 and no one is working.
They work on other amps, but not in mine. My old rectifier works perfectly.
What can be the problem?

thank you

bclaire
Forum Moderator
Posts: 17322
Joined: Thu May 02, 2002 9:19 pm
Location: Outside Boston MA, USA
Contact:

Re: sovtek rectifier issue

Post by bclaire » Wed Jul 11, 2018 1:02 pm

Weird. Is it definitely the correct valve/tube?

If your "old rectifier" works perfectly, don't change it!

Les Paul Lover
Duke of Orange
Posts: 6127
Joined: Tue Aug 18, 2009 9:08 am
Location: Derby, England

Re: sovtek rectifier issue

Post by Les Paul Lover » Wed Jul 11, 2018 1:43 pm

Very strange indeed. Can we see all 3 valves in question? Pics?

For all its worth, I have a JJ GZ34 in my AD15, working just fine.
Ant

Orange Gear: RV50 MKI, R30, AD15, PPC212
Past Orange: Orange AD30TC Combo, AD15, Tiny Terror, AD5

Guitars: Gibson Les Paul Standard Faded, Vigier Expert Retro 54, Gibson SG 70s Tribute, Aria Pro II RS X80, G&L ASAT Special Tribute

fiveightandten
Orange Master
Posts: 3780
Joined: Sat Apr 05, 2003 6:18 pm
Location: Connecticut, USA

Re: sovtek rectifier issue

Post by fiveightandten » Wed Jul 11, 2018 7:32 pm

Post pictures of the valves. Add pictures of the bottom of them so we can see the pins.
Image
'71 GRO100 || '96 OR-80 || AD30 || '64 AC-50 || AC-30TBX || Hiwatt DR504 || HI-TONE HT30
LP Standard || LP Studio || LP Custom Lite || Ric 620 || Ric 360 || MIA Tele || SG 61 RI

Ade
Orange Hero
Posts: 318
Joined: Sun Dec 28, 2003 2:36 am
Location: FNQ, Australia

Re: sovtek rectifier issue

Post by Ade » Sun Jul 15, 2018 6:32 am

I use a Sovtek in my AD15 and have never had issues.

This is highly unlikely with a GZ34, but I once had a 12AX7 in my AD50 do a similar thing until I realised one of the pins was slightly misaligned and when I was installing it I was sliding the pin between the socket and the connector rather than the pin fitting snug in the connector itself. That one pin not making a connection stopped the valve working and therefore the amp from making any sound. All that said, it’s probably unlikely that’s your issue with a rectifier as the pins are thicker and I think it would be harder to make the same error. But just a thought.

Ade
Orange AD15/12 - Orange AD50 - 1975 PPC412
Image

SexingtonVonHercules
New Member
Posts: 4
Joined: Thu Feb 01, 2018 11:06 pm

Re: sovtek rectifier issue

Post by SexingtonVonHercules » Mon Jul 16, 2018 2:59 am

Funny you mention this.. A few months ago I swapped out the stock GZ34 rectifier tube in my 2006 AD30HTC for a Groove Tubes 5AR4 and upon startup, I immediately blew a fuse.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider] and 2 guests