Adding an FX Loop (Power Amp IN) to an AD200

Orange Amps Technical Q&A's

Moderator: bclaire

Post Reply
OU818
Orange Master
Posts: 2323
Joined: Fri Sep 11, 2009 7:55 am
Location: Melbourne, AUS

Adding an FX Loop (Power Amp IN) to an AD200

Post by OU818 » Mon Mar 12, 2018 9:34 pm

I thought I would bring this question to the official channel so:

Has anybody ever added a Power Amp IN (or FX Loop) to an AD200B MkIII?

I have a couple of preamps that I would love to run into the power section of the Orange to get different flavours depending on the gig and thought this may be a mod that isn't impossible.

Thoughts?

I can just run them into the front I guess as the preamp is fairly basic but just thought it could be something to do.
Orange Gear:
AD200B Head
OBC810

Non-Orange:
Mesa Boogie Bass Prodigy 4:88
Mesa Powerhouse 4x10

Basses:
Sandberg California II VM4
Sandberg Electra VS4
Sandberg California VM5
Dingwall Combustion 5
Ernie Ball Musciman Stingray 5H

Jondog
Duke of Orange
Posts: 6858
Joined: Thu Aug 21, 2008 12:16 pm
Location: Ontario, Canada

Re: Adding an FX Loop (Power Amp IN) to an AD200

Post by Jondog » Tue Mar 13, 2018 2:07 am

Never to an AD200, but shouldn’t be hard to do. Also depends if you want a proper effects loop or just preamp out/power amp in jacks like on the OR120’s.
Image

OU818
Orange Master
Posts: 2323
Joined: Fri Sep 11, 2009 7:55 am
Location: Melbourne, AUS

Re: Adding an FX Loop (Power Amp IN) to an AD200

Post by OU818 » Tue Mar 13, 2018 3:20 am

Jondog wrote:
Tue Mar 13, 2018 2:07 am
Never to an AD200, but shouldn’t be hard to do. Also depends if you want a proper effects loop or just preamp out/power amp in jacks like on the OR120’s.
Really just after the POWER IN.

I wasn't aware the OR120 had those. Could possibly help as now I can get a schematic.
Orange Gear:
AD200B Head
OBC810

Non-Orange:
Mesa Boogie Bass Prodigy 4:88
Mesa Powerhouse 4x10

Basses:
Sandberg California II VM4
Sandberg Electra VS4
Sandberg California VM5
Dingwall Combustion 5
Ernie Ball Musciman Stingray 5H

Jondog
Duke of Orange
Posts: 6858
Joined: Thu Aug 21, 2008 12:16 pm
Location: Ontario, Canada

Re: Adding an FX Loop (Power Amp IN) to an AD200

Post by Jondog » Tue Mar 13, 2018 4:09 am

Could probably get away with a single switching jack inserted after the tone stack that disconnects the preamp when a cable is plugged in.
Image

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Majestic-12 [Bot] and 4 guests